Sukuseura
Nyyssösten Sukuseura ry
   

 

Seuran historia

Sukuseuran historia
Sukujuhla 2002
Sukujuhla 2004
- muistomerkki
- sukuvaakuna
Sukujuhla 2007
Sukujuhla 2010
Sukujuhla 2013
Sukujuhla 2016

Kuudes sukujuhla Joroisissa vuonna 2016
Heikki Nyyssönen

Heinäkuun ensimmäinen lauantai oli heti aamusta lämmin ja aurinkoinen. Sään puolesta puitteet 6. sukujuhlalle olivat siten erinomaiset.

Vietimme edellisen yön, vaimoni ja minä, paikallisessa hotellissa, jossa aamiaista tarjoillaan viikonloppuna vasta klo 8. Siitä johtuu, että ehdimme paikalle hieman myöhässä, Pertin tervetulotoivotus jäi kuulematta. Tullessamme väki teki jo lähtöä kirkkoon. Liityimme joukkoon.

Kirkkoon siirtymisessä ei pidetty kiirettä. Ehdimme tervehtiä mm. entisiä hallituskollegoja. Kaikki näyttivät yhtä nuorilta kuin viimeksi tavatessamme kolme vuotta sitten.

Kävelimme Eskon seurassa kirkolle. Esko kysyi, tiedämmekö jo, kuka ohjelmassa mainittu yllätysesiintyjä on. Emme tienneet. Esko vihjasi, että Akilla oli siinä asiassa sormensa pelissä. Ounastelin jo, kenestä oli kysymys, mutta en virkkanut mitään. Kun sakastin ovi sitten avautui, ja Jorma Hynninen astui Akin saattelemana kirkkosaliin, totesin olleeni oikeassa.

yllätysesiintyjä

Aki Nyyssönen (keskellä) esitteli yllätysesiintyjän, oopperalaulaja Jorma Hynnisen, jota säesti Joroisten seurakunnan kanttori Tuula Teittinen-Kauhanen. Kuva Andres Saaremägi.

 

Mestarin baritoni soi edelleen vahvana ja taipuisana. Etenkin ”Täällä Pohjantähden alla”, sai herkistymään. Jorma poistui estradilta aplodien saattelemana uunituore Nyyssösten Suku II -teos kainalossaan.

Kiitos, Jorma, ja kunnioittavat terveiset! Ja kiitos, Aki! Olet ennenkin onnistunut hankkimaan huippuesiintyjiä sukujuhlaamme!

Tunnelmaa kohottaneen lauluesityksen jälkeen saimme kuulla kirkon esittelyn ja katsauksen Joroisten seurakunnan ja kunnan historiaan ja nykypäivään. Sitten olikin jo aika siirtyä takaisin seurakuntatalolle kuuntelemaan uuden sukukirjan esittelyä.

Arille oli tullut este, ja hänen sijastaan kirjan esittelivät Arin lähimmät työtoverit Marianne ja Kari Pekka. KooPee, jolla oli apunaan Arilta saadut prujut ja Mariannen sivustatuki, esitteli kirjan kattavasti, sujuvasti ja hauskasti.

Sukukirjan esittely (pdf)

kirjan esittely

Kari Pekka Nyyssönen esittelee uuden Nyyssösten Suku II -kirjaa. Kuva Andres Saaremägi.

 

Tutkimus on kovasti edennyt siitä, kun Sukukirja I ilmestyi. Uusin tutkimustieto, josta saamme kiittää seuran DNA-koordinaattorina toiminutta Ari Kolehmaista, täydentää tärkeiltä osin 858-sivuista ykkösosaa. Ari Kankkuselle kuuluu kuitenkin tälläkin kertaa suurin kiitos. Hän on tehnyt jälleen valtavan työn.

Sukukirja II:ssa näkyy monella tavalla sukukirjatoimikunnassa toimineiden Kari Pekan ja Mariannen kädenjälki. Marianne on vastannut kirjan taitosta ja ulkoasusta, KooPee puolestaan mm. valokuvien valinnasta. Kumpikin on mielestäni onnistunut erinomaisesti. Mitä omaan panokseeni tulee, olen iloinen, jos se tuo kirjaan jotain lisäarvoa.

Lounaan jälkeen juhlayleisöä viihdytti Eero Nyyssönen, joka on ennenkin sukujuhlassa laulanut, tarkemmin sanottuna Olli Nyyssösen muistolaatan paljastustilaisuudessa Savuniemellä. Tästä esityksestä mieleen jäi erityisesti Kaj Chydeniuksen Eino Leinon sanoihin säveltämä ”Nocturne”.

Viimeisenä ohjelmanumerona kuultiin edellä mainitun sukututkija Ari Kolehmaisen esitelmä. Ari kertoi, mitä uutta DNA-tutkimuksen avulla on saatu selville Nyyssösten suvun varhaisista vaiheista ja yhteyksistä joroislaisiin lähisukuihin. Ari Kolehmaisen mielestä sukumme on nyt perinpohjaisesti tutkittu. Lähisukujen tutkimus voi kuitenkin tuoda vielä jotain uutta esille.

Sukujuhlan jälkeen alkoi seuran sääntömääräinen vuosikokous, johon emme ehtineet enää jäädä. Harmi, että ne täytekakkukahvit jäivät juomatta!

Uusi juhlan aika on taas kolmen vuoden päästä. Se on pitkä aika nyt, mutta miten lyhyt se lopulta onkaan!

nyyssöset

Vuosikokous 2016
Marianne Sartomaa

Sukuseuran vuosikokouksessa valittiin uudeksi seuran puheenjohtajaksi Ilona Frisk Helsingistä. Varapuheenjohtajana jatkaa Timo Nyyssönen Hämeenlinnasta. Hallituksessa jatkavat Heidi Markkanen (Tallinna), Kari Pekka Nyyssönen (Leppävirta) ja Marianne Sartomaa (Pieksämäki). Hallitukseen valittiin lisäksi uutena Arja Hämäläinen (Pieksämäki).

Vuosikokouksen päätteeksi palkittiin ansioituneita seuran jäseniä. Kunniajäseneksi kutsuttiin Ari Kankkunen (Varkaus), Esko Nyyssönen (Iittala) ja Eila Stenhäll (Sastamala). Ari Kankkunen on toiminut sukuseuran tutkimusvastaavana seuran perustamisesta, vuodesta 2000 lähtien. Esko Nyyssönen on toiminut sukuseuran varapuheenjohtajana vuosina 2002–2013 ja puheenjohtajana 2013–2016. Eila Stenhäll on tukenut sukuseuran toimintaa sen perustamisesta, vuodesta 2000 lähtien.

Sukuseurojen Keskusliiton hopeisen ansiomitalin saivat Pertti Nyyssönen (Suonenjoki), Pertti Frisk (Alastaro), Jorma Nyyssönen (Oitti) ja Jorma Nyyssönen (Jäppilä). Pertti Nyyssönen on toiminut useissa sukujuhlissa juontajana ja hallituksen jäsenenä vuosina 2002–2007. Pertti Frisk on toiminut sukuseuran hallituksessa taloudenhoitajana vuosina 2010–2016. Molemmat Jorma Nyyssöset ovat toimineet seuran toiminnantarkastajina.

Aktiivinen sukuseuran jäsen -palkinto, standaari, luovutettiin Paula Hellstenille. Standaarin saivat myös Joroisten seurakunta ja Kiiskinlehdon (jossa suvun muistomerkki) nykyinen omistaja. Lisäksi luovutettiin isännänviiri Ritva ja Seppo Solehmaiselle, jotka ovat toimittaneet runsaasti vanhoja valokuvia seuran arkistoon.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 2.7.2016 Joroisissa valittiin seuran sihteeriksi Heidi Markkanen ja taloudenhoitajaksi Marianne Sartomaa sekä kutsuttiin Ari Kankkunen jatkamaan sukututkimusrekisterin ylläpitoa ja Ari Kolehmainen jatkamaan DNA-koordinaattorin tehtävässä.

ansiomitalistit

Sukuseurojen Keskusliiton hopeisen ansiomitalin saivat Pertti Nyyssönen (Suonenjoki), Jorma Nyyssönen (Jäppilä), Jorma Nyyssönen (Oitti) ja Pertti Frisk (Alastaro). Kuva Andres Saaremägi.

hallitus

Hallituksen kokoonpano vuosiksi 2016–2019 vasemmalta Timo Nyyssönen (vpj.), Heidi Markkanen, Ilona Frisk (pj.), Arja Hämäläinen, Marianne Sartomaa ja Kari Pekka Nyyssönen. Kuva Andres Saaremägi.

Lisää valokuvia juhlista > kuva-albumissa

Vuosikokouksen pöytäkirja (pdf-tiedosto)

 

Perhejuhlat
 

 

 
               
 
   
           
© Web programming , design & graphics by Jonni